hits

Dag 7 - vaffelsteking

 

Dag 7 - deilige vafler

Om du googler vafler så får du gjerne opp slike bilder:

 

Urealistisk pene vafler som ser gode ut... 

Og om du går tur i marka og stikker innom en av hyttene så får du gjerne noe som ligner. Så sutrer du litt over prisen - såååå mye penger er de ikke verdt, mener du. MEN - det kan jeg si det: det er de verdt! Ikke bare fordi det er flott at noen faktisk har et vaffeltilbud under grantrærne, men også fordi det er utrolig vanskelig å steke vaffel! 

 

Årets første forsøk på utevaffel foregikk oppi Sul: Båljern som du snur på bålet. Ett eller annet gikk galt - om det var for mye smør eller om jernet var for lenge på varmen, er ikke godt å si. Vafla ble ikke spist i iallfall. Og flere vafler ble det ikke, nå måtte jeg bruke resten av dagen på å skrape sot. Røra fungerte bedre i stekepanna - gutta fikk servert pannekake i stedet.

 

 

"Det er sikkert vaffeljernet det er noe galt med" forklarte jeg gubben og dermed hadde jeg unnskyldning for å shoppe på loppis på Lund - Nytt flott vaffeljern ble innkjøpt - dette er solide saker, så tungt at det nesten måtte scooterskyss til for å få det opp på hytta. Og innså jo etter litt steiking at det også var fryktelig tungt å snu på bålet - det var vel ikke akkurat et båljern jeg hadde kjøpt. 

 

Men vafla ble god - iallfall de bitene jeg greide å lirke ut hele. Det ble bare med et par steikinger - gutta fikk pannekaker i stedet denne gang også.

 

Neste jern trur jeg må være et elektrisk som går på solcellepanelet...

 

DAGENS TIPS: Stek pannekaker i stedet

 

#vaffel #advent #husmor #jul

Én kommentar

Laine

07.12.2017 kl.20:59

Kult at du prøver å steke vafler på bål da, uansett resultat :-)

Skriv en ny kommentar

Super-Siris husmorblogg

Super-Siris husmorblogg

42, Trondheim

Deltidshusmor Siri gir deg tips angående matlaging og ku-maling. Jeg kan i utgangspunket alt innen matlaging- iallfall inntil det er prøvd og motbevist.

Kategorier

Arkiv